Puškov: Administracija SAD sprečila susret Putina i Trampa

© AP Photo / Jorge SilvaPredsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov smatra da bilateralni sastanak predsednika Rusije i SAD na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje nije održan zahvaljujući američkoj administraciji.
Član Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov na zasedanju parlamenta - Sputnik Srbija
Ruski senator: Tramp je trezven usred opšte histerije

Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov izjavio je ranije da je američka strana pokušala da usaglasi poseban bilateralni sastanak ruskog i američkog predsednika u Vijetnamu, ali da je ponudila vreme i mesto koji su odgovarali samo njoj.

„U diplomatiji strogi uslovi održavanja sastanka znače spremnost da on propadne. Administracija SAD je osujetila razgovor jer nije želela da bude održan“, napisao je Puškov na Tviteru.

Tramp je pre samita APEK-a izjavio da je spreman da razgovara s Putinom, ali su potom od američke strane počele da stižu protivrečne informacije.

Nakon dolaska Trampa u Vijetnam, portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da neće biti formalnog sastanka dvojice lidera.

Iako posebnog sastanka Putina i Trampa nije bilo, kontakti dvojice predsednika tokom samita bili su brojni, rekao je kasnije portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala