Vučić: Velike sile i njihovi predstavnici štite svoje, a ne naše interese

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC / Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Niko ne voli Srbiju više od nas, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je spreman da se za suverenost i samostalnost Srbije bori bez obzira na to koliku cenu će morati da plati zbog toga.
Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić rekao Čepurinu: Srbija će odlučivati slobodno, nezavisno i suvereno

Na pitanje da prokomentariše to što se Srbija po ko zna koji put u istoriji našla u procepu između velikih sila i njihovih interesa i da li postoji način da se zaštitimo, Vučić kaže:

„Ljudi u Srbiji moraju da znaju da atmosfera u kojoj vodimo spoljnu i unutrašnju politiku nije nimalo laka i prosta. Kada vide pritiske sa raznih strana to je zato što predstavnici tih zemalja zastupaju interese svojih država, a ne zato što mnogo vole Srbiju“.

Kako kaže, „niko sem nas ne voli mnogo Srbiju“, a svakako ne više od njenih građana i onih koji vode Srbiju, iako bi neretko želeli da kažu da mnogo bolje vide interese Srbije nego sto ih vidi aktuelno rukovodstvo i njeni građani.

„Dakle, velike sile i njihovi predstavnici štite svoje, a ne naše interese i molim ljude u Srbiji da to razumeju. Mi sa svima moramo da imamo dobre odnose, jer smo suviše mali, ali moramo da ukažemo na dvostruke aršine. Svejedno, moramo da održavamo dobre odnose sa njima jer bismo nestali ako to ne bi smo činili“, kaže Vučić.

Na pitanje šta će se desiti sa Srbijom ako pokleknemo pred zahtevima svetskih moćnika Vučić ističe da je „najvažnije za naš narod i zemlju očuvanje slobode i nezavisnosti“.

„Ukoliko nam drugi budu odlučivali o svemu, kao što imate primere u nekim okolnim zemljama, i ko će da bude tužilac i ko će da bude sudija, i ko će da bude u nekoj od agencija, i da nezavisna tela budu samo njihova, a da svi oni budu nezavisni od našeg naroda a zavisni od njih onda to nema nikakvog smisla“, dodaje predsednik Srbije.

Tačno je da treba da gradimo nezavisne institucije, ali koliko nezavisne od Vlade Srbije tako i od vlada pojedinih zapadnih ili nekih drugih zemalja, dodaje Vučić.

„Dakle, to je politika sa kojom sam pobedio, ljudima je to izgledalo kao šala, priča, pusta želja, ali veoma sam uporan i principijelan i upravo zato se nalazimo pod teškim pritiscima, zato je i stranka koju vodim pod pritiscima“, kaže Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala