Tramp i Duterte se konačno upoznali

© REUTERS / Jorge SilvaPredsednik Filipina Rodrigo Duterte na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp i njegov filipinski kolega Rodrigo Duterte upoznali su se i razmenili nekoliko reči, navodi se u potpisu fotografije koju je na društvenim mrežama objavio Duterteov specijalni pomoćnik Kristofer Go, koji prati filipinskog predsednika na samitu APEK-a u vijetnamskom gradu Da Nangu.

Na fotografiji snimljenoj u formi „selfija“ sa predsednicima u pozadini, vidi se da Tramp i nasmejani Duterte stoje jedan naspram drugog i o nečem pričaju.

​Predsednici su na kratko porazgovarali i rekli jedan drugom „Vidimo se sutra“, napisao je Kristofer Go ispod fotografije i dodao: „Ja im kažem da se rukuju“.

Tramp i Duterte nikada se ranije nisu sreli. U petak nijedan nije prisustvovao događaju u okviru samita na kojem su mogli da se upoznaju: Tramp je propustio sastanak lidera APEK-a sa članovima savetodavnog poslovnog saveta foruma, a Duterte nije išao na svečanu večeru lidera APEK-a, navodeći da je umoran. Filipinski mediji su u tome videli intrigu: 2016. godine Duterte takođe nije prisustvovao svečanoj večeri APEK-a, rekavši da ima migrenu, ali je kasnije priznao da jednostavno nije želeo da se sastane sa američkim predsednikom Barakom Obamom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala