Putin o napadu na RT i Sputnjik — odgovorićemo istom merom

© RTRT
RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su postupci američkih vlasti protiv RT-a i Sputnjika napad na slobodu govora.
Raša tudej - Sputnik Srbija
Vašington: RT da se registruje kao strani agent, Simonjanova: To je kanibalizam

„Bilo bi smešno da nije tako tužno. Zato što su se oni koji to rade u Sjedinjenim Američkim Državama sve vreme busali i govorili da su ’zaklete demokrate‘, prvi u svetu. I u tom pogledu, sloboda govora se uvek podizala kao baklja demokratije. Bez slobode govora ne postoji demokratija. Napad na naše medije u Sjedinjenim Američkih Državama predstavlja napad na slobodu govora, bez ikakve sumnje“, naglasio je Putin.

On je dodao da je upoznat sa raspravom u Državnoj dumi o uzvratnim merama.

„To o čemu sada raspravlja Državna duma možda je malo grubo, ali je prirodno, jer se na nivou predstavničkih organa vlasti često čuju oštre procene i krajnje presude, teški predlozi“, dodao je Putin.

On je naglasio da će odgovor na ovakve akcije SAD „biti recipročan“.

Štand RT na Peterburškom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija
Si-En-En, „Glas Amerike“ i „Slobodna Evropa“ pod udarom ruskog zakona

„Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da ne postoje nikakvi dokazi o mešanju naših medija u izbornu kampanju. Najnovija istraga u Kongresu, po mom mišljenju, pokazala je da je udeo oglašavanja bio nula zarez nešto odsto, uticaj na javnost se meri u nekim desetinama ili stotinama procenta. To jest, to je jednostavno neuporedivo. Oglašavanje je bilo oko sto hiljada, a drugi mediji — američki — daju na oglašavanje milione. To je jednostavno neuporedivo. Ne: i to se pokazalo opasnim, tumači se kao neko mešanje“, naglasio je ruski predsednik.

„Mediji izražavaju svoje gledište. Oni daju informacije, tumače i izražavaju svoje gledište. Sa njima se možete raspravljati, ali ne zatvaranjem ili stvaranjem uslova za nemogućnost obavljanja direktne profesionalne delatnosti, već pružanjem svoje tačke gledišta, pružanjem svoje informacije javnosti. Ne: krenuli su putem praktičnog zatvaranja. Odgovor će biti adekvatan, recipročan“, zaključio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala