Putin: Istraga SAD o „ruskom dosijeu“ — manifestacija unutarpolitičke borbe

© Sputnik / Konstantin ZavrazhinPredsednik Rusije Vladimir Putin na samitu APEK-a
Predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu APEK-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je istraga u SAD o takozvanom ruskom dosijeu manifestacija aktuelne unutrašnje političke borbe.
NATO zastave - Sputnik Srbija
Besni pas: Mnoge zemlje već imaju svoje dokaze o tome šta radi Rusija

„Više puta sam izražavao ovo mišljenje. Smatram da je sve što je povezano sa takozvanim ruskim dosijeom u Sjedinjenim Američkim Državama dosad bilo manifestacija tekuće unutrašnje političke borbe“, rekao je Putin novinarima.

„Te konkretne stvari koje ste spomenuli, one su mi, naravno, poznate, iako sam za neke veze mojih rođaka sa predstavnicima administracije ili nekim zvaničnicima, saznao tek sinoć od gospodina (portparola Kremlja Dmitrija) Peskova. Ne znam ništa o tome, apsolutno ništa. Po mom mišljenju, to su sve gluposti“, rekao je Putin.

Što se tiče „veza sa Rusijom“ američkog ministra trgovine, Putin je podsetio da se Vilbur Ros ranije bavio biznisom i zaključivao ugovore sa špediterima širom sveta.

„Možda je zaključivao i sa ruskim. Ali to je samo biznis. Nema nikakve veze sa politikom“, smatra ruski predsednik.

Još jedno lice iz „slučaja o mešanju Rusije“, bivšeg šefa Trampovog štaba Pola Manaforta optužuju da je radio za ukrajinsku vladu za vreme Viktora Janukoviča. Sjedinjene Američke Države ovo takođe smatraju „vezom sa Rusijom“.

Karter Pejdž, savetnik novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Trampov savetnik priznao da se sastao sa Rusima

„Ali kakve to ima veze sa Rusijom? Nikakve. Ovde nema ništa. Samo prazna priča i želja da se iskoristi bilo koji povod za borbu protiv aktuelnog predsednika. Ali to nije naša stvar, neka se oni međusobno razjašnjavaju“, zaključio je Putin.

FBI i Kongres SAD vode istragu o mešanju Rusije u izbore u SAD, kao i o navodnim vezama predsednika Donalda Trampa sa Rusijom, koje negiraju kako u Beloj kući tako i u Kremlju. Specijalni tužilac za istragu je bivši šef FBI Robert Miler. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušavala da utiče na izbore u SAD, a Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala