Sarajevo prisluškuje Dodika

© Tanjug / TANJA VALIC Milorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bezbednosne službe Bosne i Hercegovine prisluškuju predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a nalog da se on stavi pod te mere izdat je na osnovu zahteva tužilaštva u Sarajevu zbog istrage koja je pokrenuta, pišu „Novosti“.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Očekujem rešenje granice, ali Sarajevo...

Prema informacijama do kojih su „Novosti“ došle, kao obrazloženje za ovaj potez navedeno je da se dokazi protiv Dodika ne mogu pribaviti na drugi način.

Za „Novosti“ je tu informaciju potvrdio i Dodik.

„Dobio sam obaveštenje od suda u Sarajevu da se protiv mene preduzimaju mere prisluškivanja, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovde je reč o tome da neki sud Bosne i Hercegovine preduzima mere protiv predsednika Republike i to je problematično. Ali meni to više nije problem, čak me pomalo i zabavlja. Ne znam ni zašto me prisluškuju, kada ja otvoreno kažem da se zalažem za samostalnu Republiku Srpsku“, rekao je Dodik za „Novosti“.

On kaže da ga pokretanje istrage protiv njega ne iznenađuje, jer je to postalo uobičajena praksa.

„Kad god neko napiše u ’Dnevnom avazu‘ da je Dodik kriminalac, tužilac otvori istragu. Ja sam najprogonjeniji čovek u Bosni i Hercegovini. Ne znam zašto je sud poslao obaveštenje o tome, ali pretpostavljam da su se bojali da ne saznamo na drugi način i da se to pretvori u veliki problem. Ovako mogu da kažu — eto, obavestili smo vas“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala