Rogozin: Ako su oni ruski hakeri, ja sam balerina

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin prokomentarisao je vest da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) stvorila je špijunski program koji je maskiran kao virus ruske kompanije „Laboratorija Kasperski“, okarakterisavši optužbe SAD o umešanosti hakera iz Rusije u sajber-napade kao „bajke“.
CIA - Sputnik Srbija
Vikiliks: CIA se krije iza Kasperskog

„Ko nam je ono govorio bajke o ’ruskim hakerima‘? Oni su ’ruski‘, kao što sam ja balerina Boljšog teatra“, napisao je Rogozin na svojoj stranici na Fejsbuku.

Kako je sinoć javio portal „Vikiliks“, kod koji su napravili stručnjaci CIA omogućava im da uz pomoć virusa maskiraju svoj rad tako da se prilikom provere izvora virusa čini da pripada drugim organizacijama i firmama, uključujući rusku kompaniju „Laboratorija Kasperski“. 

Prema podacima sajta, instrument nosi naziv „Hajv“, a njegov zadatak je da čak i u slučaju otkrivanja virusa na kompjuteru provera njegovog izvora ne ukazuje da je njegov izvor u CIA. „Hajv“ omogućava da nekoliko virusa bude aktivno u više domena koje koristi CIA na dostupnim servisima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala