Vulin: Srbija je neutralna, vežbamo sa svima

© Ministarstvo odbrane/DAMIR BANDAMinistar Aleksandar Vulin na poligonu u Nikincima.
Ministar Aleksandar Vulin  na poligonu u Nikincima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći o predstojećoj zajedničkoj vežbi srpskih i američkih padobranaca, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija neutralna zemlja, ali da će se pripremati, vežbati i raditi sa svima od kojih može nešto da nauči i koji mogu da nauče nešto od nje.

„Kao svaka vojno neutralna zemlja trudimo se, trudićemo se i uspevamo u tome da imamo izuzetno dobre odnose i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa Ruskom Federacijom, i sa ODKB i sa NATO paktom, dakle, sa svima od kojih možemo nešto da naučimo i koji mogu da nauče nešto od nas. Dobro su došli i Srbija će se i dalje tako ponašati, svi ćete biti gosti na toj aktivnosti i videćemo se tamo“, rekao je Vulin u Nikincima.

Američki vojnici na vojnoj vežbi u centralnoj Poljskoj - Sputnik Srbija
„Crvena zastava“ za Rusiju: Srpski i američki padobranci u NATO vežbama

On je naveo i da će javnost o toj aktivnosti biti blagovremeno obaveštena.

Srpski i američki padobranci skakaće jedni pored drugih tokom zajedničke vežbe koja ima za cilj jačanje vojnih veza sa Srbijom, izjavio je američki general Tod Volters, zadužen za Združenu vazduhoplovnu komandu pri NATO-u, preneo je „Rojters“.

Britanska agencija navodi da se vežba izvodi na poziv Vlade Srbije, a padobranci iz obeju država, u okviru takozvane pokazne vežbe, skakaće iz transportnih aviona 2C-130J, koje je proizvela korporacija „Loked Martin“.

Svaka čast Stefanoviću

Vulin je ocenio da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića pravi čovek za mesto koordinatora službi bezbednosti i da je predsednik Republike njegovim imenovanjem napravio odličan izbor.

„Odluka je veoma dobra, ministar Stefanović se već pokazao kao ministar unutrašnjih poslova i kao čovek kome je stalo do ove zemlje i kao čovek koji je jedan od najzaslužnijih što je ovo stabilna, sigurna i bezbedna zemlja“, istakao je Vulin u Nikincima.

Ministar unutršnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović u Moskvi - Sputnik Srbija
Nebojša Stefanović ima novu funkciju

Prema njegovim rečima, u ovakvim uslovima, od migrantske krize pa nadalje, sigurna i stabilna zemlja nikada nije produkt slučajnosti, već teškog i ozbiljnog rada svih bezbednosnih struktura.

„Ministar Stefanović je jedan od najvažnijih delova te strukture, tako da pozdravljam odluku predsednika Republike i mislim da je to dobro uradio“, rekao je Vulin.

Vulin je naglasio da, kao i svuda u svetu, na takvo mesto mora da dođe čovek koji zna šta je politika i koji uživa apsolutno poverenje onog koji je najodgovorniji u državi i naravno onog koji je pokazao određene stručne karakteristike.

„Recite mi gde to na svetu vi na tako osetljivo mesto dovodite nekoga ko ne poznaje sve stvari koje sam upravo pomenuo, gde se to na svetu na ovakvo mesto dovodi neko ko ne poznaje i politiku i bezbednost i gde se to dogodi da je na ovakvom mestu čovek koji ne uživa poverenje donosioca odluka, u ovom slučaju predsednika Republike“?, rekao je Vulin.

On je ukazao da oni koji to kritikuju zaboravljaju da je do juče, u vreme bivšeg režima, potpredsednik vladajuće partije bio na tom mestu, a da nije bio ni ministar unutrašnjih poslova, a nije se ni dokazao pre toga nijednim danom rada u bezbednosnim strukturama.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala