Sirija: Avijacija zločinačke koalicije izvršila krvavi masakr u Raki

© Sputnik / Hikmet DurgunRuševine u sirijskoj Raki
Ruševine u sirijskoj Raki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koalicija na čelu sa SAD obezbedila je povlačenje militanata DAEŠ-a iz Rake i Dejr el Zora za vreme operacija za oslobađanje gradova, saopštili su u stalnom predstavništvu Sirije pri UN. Pismo je poslato generalnom sekretaru organizacije i predsedniku Saveta bezbednosti.
Hemijsko oružje - Sputnik Srbija
Moskva: Izjave o „sirijskom poreklu“ sarina u Idlibu su neopravdane

„Čitav taj spektakl sa oslobađanjem Rake izveden je nakon što je avijacija zločinačke koalicije izvršila krvavi masakr koji je odneo hiljade ljudi, a sam taj grad zbrisala sa lica zemlje. U pozadini tih događaja koalicija i teroristi povezani sa njom osigurali su bezbedno povlačenje iz Rake i Dejr el Zora terorista DAEŠ-a, od kojih su većina inostrani militanti“, navodi se u pismu privremenog opunomoćenika za poslove Sirije Munzera Munzera.

Po njegovim rečima, koalicija je pomogla militantima da se premeste „kako bi napali jedinice sirijske vojske i njene saveznike u provinciji Dejr el Zor“.

U vezi s tim, Munzer je naveo da su izjave koalicije o planovima za obnovu Rake bili usmereni ka tome da se „zametnu tragovi tog čudovišnog zločina“.

Krajem oktobra Sirijske demokratske snage objavile su da su, uz pomoć američke koalicije, u potpunosti oslobodile Raku od militanata DAEŠ-a. Operacija je trajala od juna meseca.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala