Plenković „gluv“ na Kolindu

© AP Photo / Markus SchreiberAndrej Plenković
Andrej Plenković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oštre kritike predsednice Kolinde Grabar Kitarović izrečene na račun aktuelne vlade, Andrej Plenković nije komentarisao jer, kako je rekao, nije čuo šta je rekla s obzirom na to da je bio u Saboru, gde je odgovarao na pitanja poslanika, ali je ipak dodao da on tu ne vidi „ništa dramatično“.

„Ja ne mogu biti na aktuelnom satu u Saboru i slušati govor u Opatiji, ali ne vidim ništa dramatično, nema tu dizanja prašine koju želite da kreirate“, rekao je premijer Plenković novinarima u Saboru.

Ivica Todorić - Sputnik Srbija
Todorić ostaje u Engleskoj do 2018.

Najavio je da će govor Kitarovićeve komentarisati kada bude pročitao šta je rekla.

Kako je preneo zagrebački portal „24 sata“, Plenković nije odgovorio ni na pitanje da li ga je iznenadila odluka da sledeće ročište za Ivicu Todorića u Londonu bude tek u aprilu naredne godine.

„Na tužilaštvu je, jer oni su ti koji upućuju evropski nalog za hapšenje, da traži pojašnjenje za ovakvu odluku od Ujedinjenog Kraljevstva“, ponovio je premijer.

Hrvatski premijer nije odgovorio ni na pitanje da li mu se čini da je Kitarovićeva već u kampanji za drugi predsednički mandat, te da li će ona biti kandidat HDZ-a.

„Ona mora prvo sama da artikuliše svoje želje, ja ih nisam čuo“, rekao je Plenković.

Govoreći o prvoj godini mandata njegove vlade, Plenković je za one koji smatraju da je u Hrvatskoj loše podsetio je da vlada smanjuje deficit, javni dug i nezaposlenost.

„Imamo rast BDP-a, krećemo se prema šengenskom prostoru i prema usvajanju evra, diže se minimalna plata, ostvaruju sporazumi sa sindikatima, vodimo dijalog s HUP-om, rasterećujemo privredu, zemlja je izašla iz procedure prekomernog deficita“, kazao je Plenković.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala