Iran o optužbama Saudijske Arabije: Daleko od realnosti

© AP Photo / Brendan SmialowskiŠef diplomatije Irana Muhamed Džavad Zarif
Šef diplomatije Irana Muhamed Džavad Zarif - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran je danas odbacio optužbe saudijskog prestolonaslednika, princa Muhameda bin Salmana, koji tvrdi da je pokrenuo „direktnu vojnu agresiju“ nakon što je protivvazdušna odbrane Saudijske Arabije presrela i uništila balističku raketu koju je na Rijad ispalila milicija Huta koja kontroliše velike delove susednog Jemena.
Iranske rakete - Sputnik Srbija
Saudijski princ: Iran je na nas izvršio vojnu agresiju

Iranski ministar inostranih poslova Muhamed Džavad Zarif izjavio je u telefonskom razgovoru sa britanskim kolegom Borisom Džonsonom da su „optužbe saudijskih zvaničnika suprotne realnosti“, izjavio je portparol britanskog Forin ofisa, a preneo AFP.

Saudijski prestolonaslednik, princ Muhamed bin Salman, izjavio je ranije danas da je to što Iran snabdeva raketama jemensku miliciju akt „direktne vojne agresije“, koji bi mogao da bude i „akt rata“, izvestili su danas državni mediji te zemlje.

Njegova izjava objavljena je nakon što su snage protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije presrele i uništile balističku raketu koju je na Rijad ispalila milicija Huta koja kontroliše velike delove susednog Jemena.

Agencija podseća da je Iran optužbe Saudijske Arabije da je ta država kriva za napad balističkom raketom koja je ispaljena iz Jemena na Rijad odbacio kao „neodgovorne i provokativne“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala