Rusija sumnja u Indiju: Puštate Amerikance u našu podmornicu

© AP Photo / STRINGERJedna od najvećih i najsavremenijih ruskih podmornica, "Kursk", koja je eksplodirala i potonula tokom vojnih vežbi u avgustu 2000.
Jedna od najvećih i najsavremenijih ruskih podmornica, Kursk, koja je eksplodirala i potonula tokom vojnih vežbi u avgustu 2000. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija odlaže izvršenje remonta na nuklearnoj podmornici koja je predata Indiji na lizing zbog sumnje da je indijska vojska prekršila dogovor o iznajmljivanju i dozvolila predstavnicima Ratne mornarice SAD da pažljivo proučavaju rusku podmornicu, saopštili su mediji.
Indijski vojnici na prelazu Bumla, na granici između Indije i Kine - Sputnik Srbija
Da li Indija ipak želi rat sa Kinom

U dogovoru o iznajmljivanju podmornice se navodi da ruski oficiri treba stalno da su u podmornici kako bi sprečili ulazak treće strane, kao i za pružanje tehničke pomoći, piše Stratedži pejdž.

Osim toga, postoje pitanja o stepenu oštećenja sonarne kupole podmornice — ako je ona dovoljno ozbiljna, podmornica treba da se vrati Rusiji i remont će trajati izvesno vreme. Indija je predala izveštaj o šteti, ali Rusija je insistirala da pošalje sopstvene inspekcione grupe.

Oktobra 4. je saopšteno da je ruska nuklearna podmornica K-152 „Nerpa“, iznajmljena indijskoj mornarici, koja je dobila ime „Čakra“ bila oštećena za vreme havarije. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala