Tramp: Želim da nam Putin pomogne oko Severne Koreje

© REUTERS / KCNAKim Džong Un posetio kozmetičku firmu
Kim Džong Un posetio kozmetičku firmu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi „sigurno bio otvoren“ za sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp jednim potezom za govornicom otkrio svoju kompletnu spoljnu politiku

On je to rekao u intervjuu emitovanom u nedelju na američkom informativnom programu „Puna mera“, odgovarajući na pitanje da li bi se susreo sa Kim Džong Unom, prenosi agencija Jonhap.

„Susreo bih se sa svakim za koga mislim da treba. Ne mislim da je to odraz snage ili slabosti. Mislim da susret sa ljudima nije loša stvar, tako da bih sigurno bio otvoren za tako nešto“, rekao je Tramp.

Tramp i predsednik Rusije Vladimir Putin trebalo bi da se sastanu naredne nedelje na samitu azijsko-pacifičkih zemalja, a kako je najavio Trampm jedna od tema razgovora biće korejska kriza.

„Želimo da nam Putin pomogne oko Severne Koreje, a sastaćemo se i drugim liderima“, izjavio je Tramp, prenosi Si-En-En.

Kako prenosi ta televizija, momenat u kome će se dvojica lidera sastati je nezgodan za Trampa zbog istrage o njegovim vezama sa Rusijom tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

Američki predsednik se trenutno nalazi u Japanu, jednoj od pet zemalja koje će posetiti tokom svoje 12-dnevne azijske turneje, u okviru koje će posetiti i Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine, i tokom koje će sa liderima tih zemalja razgovarati o koordiniranoj politici prema Severnoj Koreji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala