Identifikovan počinilac masakra u Teksasu

© REUTERS / Nick WagnerCrkva u Teksasu u kojoj je izvršen masakr
Crkva u Teksasu u kojoj je izvršen masakr - Sputnik Srbija
Pratite nas
Guverner Teksasa izjavio je da je 26 osoba ubijeno, a 20 povređeno u napadu koji se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometara od San Antonija.
Policija na mestu pucnjave u baptističkoj crkvi u Teksasu - Sputnik Srbija
Masakr u Teksasu: Pucnjava u crkvi — 27 mrtvih

Zvaničnici su identifikovali napadača, koji je tom prilikom ubijen, kao Devina Kelija iz predgrađa San Antonija, prenosi AP.

Kako su rekli, nije zabeleženo da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je pucnjava u Teksasu, u kojoj je ubijeno 26 osoba, vezana za mentalnu poremećenost napadača i da oružje ne treba posmatrati kao problem.

„Imamo mnogo problema s mentalnim zdravljem u našoj zemlji, ali to ne znači da imamo i problem s oružjem“, rekao je Tramp, prenosi AFP.

Predsednik SAD je, takođe, rekao da se bol i tuga koje svi Amerikanci osećaju prema žrtvama masovne pucnjave u Teksasu „ne mogu pretočiti u reči“, navodi Rojters.

„Amerikanci rade ono što najbolje znaju — udružuju se. Ostajemo snažni“, istakao je Tramp na početku sastanka s poslovnim liderima u Tokiju, gde boravi u okviru turneje po Aziji.

Takođe je rekao da će federalne vlasti pomoći Teksasu posle pucnjave, istakavši da se cela Amerika moli Bogu.


​Na Kelijevom profilu na Fejsbuku može da se vidi i fotografija s antifašističkom zastavom, zbog čega su na internetu pokrenute rasprave o tome da li on pripada levičarskom pokretu.

Među ubijenima je i 14-godišnja ćerka pastora te crkve.

Kako navodi Rojters, žrtve su starosti od pet do 72 godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala