Šta će biti sa ruskim bazama u Siriji

© Sputnik / Dmitriy VinogradovRuski avion Su-34 u bazi Hmejmim u Siriji
Ruski avion Su-34 u bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obim povlačenja ruskih snaga iz Sirije nakon pobede nad terorističkom organizacijom DAEŠ zavisiće od situacije, ali obe baze (avio-baza „Hmejmim“ i punkt za materijalno-tehničku logistiku Ratne mornarice u Tartusu) će ostati, rekao je za Sputnjik zamenik ministra inostranih poslova Rusije Oleg Siromolotov.
Ruska obaveštajna baza Lurd na Kubi - Sputnik Srbija
Ruske baze na Kubi i u Vijetnamu — zašto da ne?

„Na koji način će to biti zavisiće od nastale situacije… Imamo tamo dve baze. Mislim da će one ostati. U kojem obliku — ne mogu da kažem, nisam ministar odbrane. Bolje njega pitajte“, rekao je Siromolotov.

On je naveo da ako je pod DAEŠ-om ostalo oko dest odsto od ranije teritorije, teroristička grupa Nusra front nastavlja borbu i protiv nje se i dalje vode borbe. Osim toga, određene grupe terorista u Siriji se premeštaju između grupa, delujući individualno.

„Vrlo često (u borbu) stupaju neočekivani igrači kojih na bojnom polju nije bilo, a zatim su se pojavili i situacija se kardinalno menja“, naveo je Siromolotov, navodeći primer rezultata kurdskih izbora koji mogu da utiču na to kakvu će politiku nastaviti da vode.

„Zato što garantovati i postavljati rokove nije sada realno“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala