Sastanak Putina i Erdogana 13. novembra u Moskvi

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Sočiju
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otputovaće 13. novembra u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, potvrđeno je iz kabineta predsednika.

Kako se navodi, predsednici će tokom susreta razgovarati o predstojećem kongresu nacionalnog dijaloga o Siriji, za koji je planirano da bude održan u Sočiju i u kom će učestvovati kurdistanska partija „Demokratski savez“.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
O čemu su telefonom pričali Putin i Erdogan

Takođe, predsednici će razgovarati i o borbi protiv terorizma u Siriji i Iraku.

Prethodno je Turska izrazila nezadovoljstvo zbog toga što je Rusija uopšte i predložila održavanje kongresa, a „Demokratski savez“ je nazvala terorističkom organizacijom kojoj nije mesto na bilo kakvim pregovorima.

Nakon posete Moskvi, Erdogan će dan kasnije otputovati u Kuvajt.

Kongres nacionalnog dijaloga o Siriji inicirao je predsednik Putin i, kako je najavljeno, trebalo bi da bude održan 18. novembra u Sočiju.

Prethodno je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da je sastavljen spisak od 33 organizacije koje će učestvovati na kongresu sa ciljem da se pronađe rešenje za sirijski konflikt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala