Tramp se nada Putinovoj pomoći u vezi sa Pjongjangom

© REUTERS / Toru HanaiAmerički predsednik Donald Tramp obraća se američkim i japanskim vojnicima u vojnoj bazi Fusa u Japanu
Američki predsednik Donald Tramp obraća se američkim i japanskim vojnicima u vojnoj bazi Fusa u Japanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Donald Tramp je izjavio da očekuje sastanak sa Vladimirom Putinom, kao i sa drugim svetskim liderima tokom svog putovanja u Aziju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Severna Koreja najverovatnije tema razgovora Putina i Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da očekuje da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i izrazio nadu da će njegov ruski kolega pomoći u rešavanju problema Severne Koreje.

„Mislim da se očekuje da ćemo se sresti sa Putinom. Želimo Putinovu pomoć u vezi sa Severnom Korejom, a srešćemo se i sa mnogim drugim liderima“, rekao je Tramp novinarima.

On je branio svoju oštru retoriku prema Severnoj Koreji u predsedničkom avionu na putu ka Japanu, gde Tramp započinje svoju dvanaestodnevnu azijsku turneju i dodao da će se tema Severne Koreje razmatrati na sastancima sa drugim azijskim liderima.

Tramp je takođe istakao da će uskoro doneti odluku o stavljanju Pjongjanga na listu zemalja-sponzora terorizma.

Ranije je portparol Kremlja izjavio da će lideri Rusije i Sjedinjenih Američkih Država tokom mogućeg sastanka najverovatnije razgovarati o krizi u Severnoj Koreji, jer Rusija i SAD do sada nisu koordinisale svoje akcije u vezi sa Pjongjangom.

Američki predsednik započeo je svoju turneju tokom koje će posetiti pet zemalja. On planira da putuje u Kinu, Japan, Južnu Koreju, Filipine i Vijetnam, gde će se sledeće nedelje održati sastanci Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala