Sirijska vojska otkrila dva skladišta municije u Dejr el Zoru

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaVojnici sirijske vojske tokom ofanzive istočno od grada Dejr el Zor
Vojnici sirijske vojske tokom ofanzive istočno od grada Dejr el Zor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je u Dejr el Zoru pronašla vozilo napunjeno eksplozivom, u kome se takođe nalazila i municija sa hemijskim supstancama, javio je dopisnik Sputnjika sa lica mesta.
Tu-22 MZ - Sputnik Srbija
Ruski bombarderi opet bombarduju teroriste (video)

Na municiji je bila oznaka koja ukazuje da se hemijski elementi koji se nalaze u njoj mogu koristiti samo u laboratoriji i da se ne preporučuje za upotrebu u medicinske svrhe.

Minirani minibus pronađen je u jednoj od četvrti grada. Tamo su vojnici pronašli dva velika skladišta oružja i municije. U skladištu oružja nalazio se veliki broj automata M-16 američke proizvodnje, snajperske puške „Štajr“, „Dragunov“, G3, minobacači različitog kalibra, kao i pancirne granate i ručni bacači granata sa municijom u velikim količinama.

U drugom skladištu zaplenjen je pribor za noćno osmatranje, dronovi, oprema za nadzor, municija za tenkove i razne druge granate za mitraljeze i minobacače velikog kalibra.

Pogled na Dejr el Zor - Sputnik Srbija
Sirijska vojska potpuno oslobodila Dejr el Zor (video)

Nekoliko pronađenih pušaka minirano je tako da se punjenje detoniralo prilikom pritiska okidača. Druga grupa sirijskih vojnika izvukla je iz oblasti koje su ranije oduzete od DAEŠ-a šest tenkova i veliku količinu minobacača terorista.

„Operacija deminiranja i čišćenja se nastavlja i moguće je da će biti nađena i druga skladišta oružja i municije koji su pripadali DAEŠ-u“, izjavio je za Sputnjik oficir sirijske vojske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala