Šta je u genetskom kodu ruskog naroda

© Sputnik / Aleksandr Polegenjko / Uđi u bazu fotografijaDan narodnog jedinstva Rusije
Dan narodnog jedinstva Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Briga o svojoj zemlji i odbacivanje svakog pritiska spolja temelj su ruske državnosti i genetskog koda naroda, izjavio je predsednik Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju u čast Dana narodnog jedinstva.
Tomislav Nikolić u Moskvi - Sputnik Srbija
Nikolić Putinu zahvalio na ruskom za orden prijateljstva (video)

„Četiri veka nas dele od tih dramatičnih događaja, kada se sam narod podigao protiv smute i bezvlašća, prevazišavši unutrašnje razmirice i spoljnu pretnju odbranio je dostojanstvo i nezavisnost zemlje“, rekao je ruski predsednik.

Putin je naveo da je „odanost otadžbini objedinila ljude različitih slojeva, nacionalnosti i veroispovesti“.

„Jedinstvo i patriotizam bili su za narod najveći oslonac i u teškim godinama i za vreme rešavanja velikih razvojnih zadataka. Odnos prema porodici, briga o njoj, vernost iskrenom prijateljstvu i neprihvatanje bilo kakvog pritiska spolja — to su nosioci ruske državnosti, naš genetski i kulturni kod“, izjavio je Putin.

Predsednik Rusije je naglasio da je ključan značaj očuvanje različitosti naroda, njihove etničke i kulturne specifičnosti.

„Svaki narod daje svetu svoje pouke, svoju jedinstvenu baštinu. U Rusiji je takvo neprocenjivo nasleđe viševekovno iskustvo mirnog življenja ljudi različitih nacionalnosti. Nema druge države sa toliko različitosti kao što je naša“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala