U Iranu objavljena kompjuterska igrica s Trampom

© REUTERS / Carlos BarriaPredsednik SAD Donald Tramp ulazi u avion
Predsednik SAD Donald Tramp ulazi u avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranska kompanija „Studio Hiva“ predstavila je danas onlajn video-igricu u kojoj je glavni junak predsednik SAD Donald Tramp koji beži od raketa, bombi i crnih lopti s natpisom „mediji“, prenosi iranska agencija Fars.

Prema navodima agencije, kompanija je igricu objavila povodom iranskog nacionalnog praznika — Dana borbe protiv globalne arogancije. 

Kako prenosi agencija, Tramp se suočava sa svojim „omiljenim stvarima — novcem i raketama, dok ga jedna od njih, najzad, ne ubije“.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Iran i dalje glavni sponzor terorizma

Radikalno nastrojeni studenti islamisti, koji su sebe zvali „učenicima Homeinija“ (lidera Islamske revolucije), 4. novembra 1979. godine zauzeli su Ambasadu SAD, navodeći da je ona „gnezdo špijunaže i zavera protiv Irana“. 

Studenti su razoružali čuvare i zadržali kao taoce između 65 i 90 ljudi. Tome je prethodila Islamska revolucija, koja se dogodila u februaru iste godine, u kojoj je bio svrgnut šah Muhamed Reza Pahlavi.

Na vlast je tada došla šiitska vlada na čelu s ajatolahom Homeinijem. Nekoliko talaca pušteno je krajem novembra, a najveći broj njih je pušten na slobodu posle više od godinu dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala