Američka ambasadorka: Ukinuti odluku o referendumu u Republici Srpskoj

© Youtube/Hayat HDAmbasador SAD u BiH Morin Kormak
Ambasador SAD u BiH Morin Kormak - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak smatra da bi Narodna skupština RS trebalo da ukine, a ne da suspenduje odluku o referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.
Milorad Dodik sa ruskom delegacijom - Sputnik Srbija
Dodik: Moguće otvaranje kancelarije predstavništva Rusije u Srpskoj

„Mi smo od samog početka bili vrlo jasni što se tiče referenduma. Suspenzija referenduma ostavlja ipak mogućnost da on ponovno bude predmet rasprave i sprovođenja nekada u budućnosti“, rekla je Kormakova za Radio RS, prenela je Fena.

Komentarišući činjenicu da se ne sastaje s predsednikom RS Miloradom Dodikom, Kormakova je rekla da nema problem sa RS, srpskim narodom ili institucijama, već s političarima koji ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH.

Navela je i da se političari moraju okrenuti životnim temama, čemu bi doprinelo sprovođenje Reformske agende, koju su ranije podržale sve političke partije u BiH.

Jedna od odluka koja bi mogla pozitivno da utiče na živote građana u BiH je i ona o izmenama Zakona o akcizama, smatra Kormakova.

Ona je danas u Banjaluci razgovara sa predsednikom NSRS Nedeljkom Čubrilovićem, a posebna sednica parlamenta RS zakazana je za 6. novembar. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala