Porošenko raketnim snagama: Spremajte se za Donbas

Pratite nas
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko posetio je vojnu kasarnu u Kijevskoj oblasti i izjavio da u slučaju potrebe raketne snage i artiljerija treba u svakom trenutku da budu spremne da se vrate na liniju razgraničenja sa Donbasom.
Granica Ukrajine i Krima - Sputnik Srbija
Ukrajina traži pravdu od UN

„Treba da stičemo veštinu brzog reagovanja i napredovanja, raspoređivanja artiljerijskih i raketnih sistema. Vas su povukli sa linije razgraničenja, ali treba da budu spremni da se vrate i stupe u borbu u svakom trenutku“, rekao je Porošenko.

Stalni predstavnik sapoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin u razgovoru sa RT prokomentarisao je izjavu predsednika Porošenka.

„Nažalost, vidimo sa jedne strane sabotažu i imitaciju realizacije Minskog sporazuma na sastancima kontakt-grupe, a sa druge pokušaje zapadnih pokrovitelja kao što je Kurt Volker da kažu da u pregovaračkom procesu nema potrebe da učestvuju DNR i LNR, između ostalog povodom povlačenja kontingenta UN, nedopustivo je i kosi se sa zdravim razumom. Sada stiže i vojna retorika od strane predsednika Ukrajine. To na, naravno, tera da mislimo o bezbednosti naših granica“, naglasio je on.    

Ranije je ukrajinski predsednik izjavio da će se 130.000 vojnika koji su u rezervi operativno vratiti u slučaju zaoštravanja situacije u Donbasu.

Prema Minskom sporazumu strane su se dogovorile da povuku teško naoružanje, uključujući artiljerijske sisteme kalibra većeg od 100 mm kako bi stvorili duž linije razgraničenja u Donbasu 30-kilometarsku zonu bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala