Rusija pozvala austrijskog diplomatu na konsultacije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je pozvala u MIP privremenog poverenika Austrije zbog neizdavanja viza novinarima sa Krima, saopštio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon razgovora sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom.
Fragment skulpture fontane Boginja noći u sanatorijumu Gurzufski - Sputnik Srbija
Kijev ima plan kako da vrati Krim — priprema se da ga realizuje

On je naglasio da je Rusija razočarana što Austrija nije izdala vize novinarima sa Krima za sednicu OEBS-a u Beču na temu slobode medija.

„Iako su bili registrovani po svim pravilima OEBS-a, oni nisu dobili austrijsku vizu. Smatramo da je to greška, jer u suštini učesnici sednice će biti lišeni mogućnosti da vide sliku u svim dimenzijama. Naši predstavnici sa Krima i Sevastopolja nisu mogli da svetskoj javnosti saopšte istinu o realnoj situaciji na poluostrvu. U suštini, to je nedopustiva situacija kada su novinari koji žive na Krimu i Sevastopolju meta diskriminacije i faktički kolektivno se kažnjavaju za svoj izbor koji su napravili 2014. godine“, dodao je Lavrov.

Ranije je saopšteno da je Austrija odbila da izda vize trojici novinara sa Krima koji su nameravali da učestvuju na sednici OEBS-a. Navedeno je da su novinari sa Krima već bili akreditovani za događaj.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala