Rusija: Amerikanci se nekad ponašaju kao piljari

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGrb na zdanju ambasade Rusije u Južnoj Osetiji
Grb na zdanju ambasade Rusije u Južnoj Osetiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svedočenja predstavnika „Tvitera“, „Fejsbuka“ i „Gugla“ u Kongresu su potvrdili odsustvo dokaza mešanja Moskva u izbore u SAD, napisala je Ambasada Rusije u SAD na Fejsbuku.
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Prvi korak zbližavanja Rusije i Amerike — u Beogradu

Diplomate su navele da se „kako se to često dešava u poslednje vreme u SAD, prikrivaju neprijatne činjenice uz pomoć uvreda na naš račun“. Između ostalog, u Ambasadi su ukazali na izjavu jednog od senatora koji je rukovodstvo Rusije nazvao fašističkim.

„Tako otvorene provokacije nanose štetu i bez toga kompleksnim rusko-američkim odnosima. Nekad čak koristeći ton piljara koji su pokrenuli Drugi svetski rat, objašnjava se da se Rusija mešala u unutrašnje stvari SAD“, navodi se u komentarima.

U diplomatskoj misiji su izrazili nadu da će u bilateralnim odnosima prevladati „duh saradnje, uključujući i u borbi protiv terorizma“.

„On je sada potreban za borbu protiv nove pretnje — međunarodnog terorizma“, navodi se u saopštenju.

Ranije su američki mediji optužili Rusiju za podršku Donaldu Trampu na izborima preko društvenih mreža, ali nisu predstavili dokaze. Društvene mreže, uključujući „Fejsbuk“ i „Tviter“ su se obavezale da sarađuju sa Komitetom Senata i Predstavničkim domom SAD koji vode istragu o navodnom „ruskom mešanju“ u izbore i „ Trampovoj zaveri sa Rusijom“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala