Očekuje se oštar odgovor Moskve na progon ruskih medija u SAD

© RTRT
RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će odgovoriti oštro i recipročno u slučaju da Vašington nastavi da vrši pritisak na ruske medije koji rade u SAD, ali ne želimo da idemo na zaoštravanje situacije, izjavio je zamenik šefa diplomatije Ministarstva inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Zaharova: Izveštaj o mešanju SAD u poslove Rusije bio bi višetoman

„Zahtev od RT da se registruje kao strani agent povlači za sobom komplikacije profesionalne delatnosti novinara koji rade za RT u SAD. Postoje i druge okolnosti o kojima se mnogo govorilo. Mi ćemo odgovarati oštro i recipročno ako američka strana ne prekine sa svojim nedopustivim zahtevima“, odgovorio je Rjabkov na pitanje novinara kakve mere će Rusija preduzeti kao odgovor na histeriju u vezi sa ruskim medijima u SAD.

On je naglasio da u takvoj formi mogu biti preduzete recipročne akcije i da je „to pitanje koje se razmatra“.

„Međutim, glavna stvar u ovoj situaciji jeste da mi nećemo zaoštravati situaciju, a da li će se to desiti ili ne smatramo da na kraju zavisi od toga da li će se nastaviti nedopustivi pritisak na ruske medije u SAD, pre svega na RT i Sputnjik“, dodao je Rjabkov.

Podsetimo, RT trenutno u SAD doživljava različite pritiske, uključujući i zahtev Vašingtona da se televizija registruje kao strani agent i priloži detaljne lične podatke za sve zaposlene, što je direktan pokušaj američkih vlasti da onemogući rad ruskog medija u SAD.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala