Fejsbuk otkriva: Koliko su Tramp i Klintonova potrošili na kampanju

Pratite nas
Bivši kandidati za predsednika Hilari Klinton i Donald Tramp potrošili su oko 81 milion dolara na predizborne reklame na Fejsbuku 2016. godine, a Rusija je navodno potrošila oko 46 hiljada dolara, izjavio je glavni pravni savetnik ove društvene mreže Kolin Streč na saslušanju u Odboru za obaveštajne poslove američkog Senata.
Društvene mreže - Sputnik Srbija
Fejsbuk, Tviter i Gugl nastavljaju istragu o „ruskom mešanju“ u izbore u SAD

Odgovarajući na pitanje o sumi koju je Rusija navodno izdvojila za reklamiranje, Streč je izjavio da se radi o iznosu od oko sto hiljada dolara, od čega je 46 hiljada potrošeno pre izbora.

Nakon toga je zatraženo da razjasni koliki su bili troškovi predizbornih štabova Hilari Klinton i Donalda Trampa.

„Zajedno oko 81 milion dolara“, izjavio je pravni savetnik „Fejsbuka“.

Streč je istakao da je „u poređenju sa ovim to mala suma“.

Ranije su američki mediji optužili Rusiju da je podržala Donalda Trampa na izborima putem društvenih mreža, ali nisu pružili dokaze. Društvene mreže, uključujući Fejsbuk i Tviter, obećale su da će sarađivati o ovom pitanju sa odborima Senata i Predstavničkog doma koji vode istragu o navodnom „mešanju Rusije“ u izbore i „Trampovu zaveru sa Rusijom“. Predstavnik kompanije „Gugl“ takođe je potvrdio da će njegova kompanija sarađivati u istrazi. Postojanje „Trampove zavere sa Rusijom“ negirali su i Kremlj i Bela kuća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala