Čečen progovorio posle napada: Primetan „ruski trag“

© Foto : Jutjub skrinšotAdam Osmajev
Adam Osmajev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Adam Osmajev, poreklom iz Čečenije, koji je sinoć nedaleko od Kijeva ranjen u pokušaju atentata, rekao je da je u napadu video „ruski trag“, prenose ukrajinski mediji.

On je izjavu medijima dao u bolnici nakon što mu je pružena medicinska pomoć. Osmajev je prošao sa lakšim povredama.

Prema njegovim rečima, napad je izvršen dok se sa ženom Aminom Okujevom nalazio u automobilu, a nju je jedan metak pogodio u glavu usled čega je preminula.

Osmajev tvrdi da su napadači želeli da ubiju i njega i nju, kao i da je atentat povezan sa nedavnim napadom na poslanika Vrhovne rade Igora Mosijčuka.

Policija Ukrajine - Sputnik Srbija
Pucnjava u Kijevu: Ranjen Čečen koji je organizovao atentat na Putina

Ovo nije prvi pokušaj ubistva Osmajeva. Prošlog leta je na njega pucano iz pištolja, ali tada je njegova žena Okujeva uspela da rani napadača pištoljem koji je dobila kao nagradu za službu kao dobrovoljac u bataljonu „Kijev 2“, sa kojim je ratovala u Donbasu kao snajperista.

Podsetimo, i Mosijčuk je nakon što je neko pokušao da ga ubije, kada je dvoje ljudi poginulo, a troje ranjeno, okrivio Rusiju da je odgovorna za napad.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tada rekao da su sve optužbe na račun Moskve još jedan primer rusofobije koja je u Ukrajini uzela maha.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala