Pacoli tvrdi: Sveobuhvatni dogovor sa Beogradom 2018.

© AP Photo / Visar KryeziuBedžet Pacoli
Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik takozvane kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izneo je pred odborom za spoljne poslove kosovske skupštine tvrdnju da će „sveobuhvatni dogovor sa Beogradom 2018. godine“ uticati i na „lakši prijem (Kosova) u Unesko i Interpol“.

RTK 2  prenosi da je Pacoli u jučerašnjem izlaganju kazao da „Kosovo nije odustalo od članstva“ u te dve međunarodne organizacije.

Srbi  obeležavaju Vidovdan na Gazimestanu. - Sputnik Srbija
Srpsko-srpski boj za Kosovo — šta je najveća zamka?

Pacoli je rekao da će „Kosovo za prijem u Unesko aplicirati 2019. godine, dok će zahtev za prijem u Interpol podneti na narednoj sednici Generalne skupštine u Abu Dabiju“.

„Srbija je vodila žustru kampanju protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, sveobuhvatni dogovor sa Beogradom 2018. godine će uticati i na lakši prijem u Unesko i Interpol“, tvrdi šef kosovske diplomatije.

RTK 2 prenosi da je Pacoli takođe izjavio da je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova oformilo specijalni tim koji radi na pripremi strategije za prijem u Interpol i zaključio da se nada će Kosovo na narednom samitu biti deo te međunarodne organizacije.

On je naveo i da očekuje da novoformirana komisija za demarkaciju što pre iznese sve činjenice u vezi sa sporazumom o razgraničenju sa Crnom Gorom, navodeći da će kosovska vlada tek nakon toga izneti stav šta dalje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala