Simonjanova: Ne predajemo se!

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će biti prinuđena da preduzme recipročne mere nakon zabrane reklamiranja RT i Sputnjika na Tviteru, saopštila je glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan.
Logo Tvitera u Njujorku - Sputnik Srbija
Tviter cenzuriše Sputnjik i RT

U programu „Zaključci nedelje“ na televiziji NTV Simonjanova je podsetila na izjave predsednika Vladimira Putina i predstavnika Ministarstva inostranih poslova Rusije da će sve mere prema Rusiji biti recipročne.

„Znači, ograničiće mogućnosti za rad američkih medija u Rusiji“, rekla je ona.

Pritom, Simonjanova je obećala da će RT i Sputnjik nastaviti rad u Sjedinjenim Državama sve dok to bude bilo moguće. Ona je naglasila da saradnici televizije i informativne agencije nemaju nameru da se predaju.

„Nastavićemo rad i nadamo se da će to ludilo, koje se desilo nakon izbora i koje se nastavlja, biti završeno“, izrazila je ona nadu.

Simonjanova je pomenula žalbu predsednika SAD Donalda Trampa da njegove sopstvene specijalne službe predaju medijima njegove tajne razgovore sat vremena nakon njihovog završetka. Glavna urednica RT je rekla da je za žaljenje predsednik koji „loše kontroliše državu“.

U četvrtak je američka društvena mreža Tviter objavila odluku da je blokirala oglašavanje sa naloga u vlasništvu ruskih medija RT i Sputnjika. U saopštenju kompanije se naglašava da je odluka doneta na osnovu istrage „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Pri tome se ispostavilo da je tokom predizborne kampanje Tviter sam predlagao RT da postavi veliki broj reklama, a potom je to sakrio od obaveštajnog odbora SAD. RT je Tviterovu ponudu odbio, a Sputnjik je saopštio da agencija nikada nije koristila platnu promociju na Tviteru.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala