Rohani: Iran će nastaviti da izrađuje rakete

© REUTERSHasan Rohani
Hasan Rohani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran će nastaviti da izrađuje rakete za svoju odbranu i ne smatra da je to bilo kakva povreda međunarodnih sporazuma, izjavio je iranski predsednik Hasan Rohani.
Predsednik Irana Hasan Rohani - Sputnik Srbija
Rohani: Iran ne kleči pred strancima

U govoru koji je prenosila iranska televizija, Rohani je rekao da je Iran izrađivao, izrađuje i nastaviće da izrađuje rakete i da to ne krši međunarodne sporazume, preneo je Rojters.

Islamistička revolucionarna garda Irana saopštila je prošle nedelje da će ubrzati svoj program izrade balističkih raketa uprkos pritiscima SAD i Evropske unije da ga obustavi, prenela je poluzvanična novinska agencija Tasnim.

„Iranski balistički raketni program biće proširen i nastavljen još većom brzinom kao reakcija na Trampov neprijateljski pristup toj revolucionarnoj organizaciji (Gardi)“, navedeno je u saopštenju Garde koje je objavio Tasnim.

Predsednik Irana Hasan Rohani - Sputnik Srbija
Rohani upozorava Ameriku

Trampova administracija je uvela nove unilateralne sankcije zbog iranskog programa i pozvala je Teheran da ne razvija rakete sposobne da nose nuklearne bombe.

Iran je saopštio da nema takve planove, već da nastavlja sa razvijanjem odbrambenih raketnih kapaciteta, prenosi Rojters.

„Poboljšanje iranske odbrambene sile ostaje naš najveći prioritet“, rekao je komandant Garde Ali Džafari.

Iranska garda je navela i da nametanje sankcija i neprijateljski pristup „otpadničkog i brutalnog predsednika (SAD) pokazuje neuspeh Amerike i loše politike cionističkog režima (Izraela) u regionu“.

„Odlučnija i jača nego ikad Garda će nastaviti da brani Iran i njegove interese“, zaključuje se u saopštenju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala