Prištinski „tim jedinstva“ ide pred Beograd

© AP Photo / Visar Kryeziu)Priština, vlada
Priština, vlada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija Bljerim Šalja najavio je da će posle drugog kruga lokalnih izbora biti formiran „tim jedinstva“, koji će biti zadužen za razgovore sa Beogradom.
Amerika i Rusija - Sputnik Srbija
Na pomolu „Brisel 2“: Američka stolica sa prištinske, a ruska sa beogradske strane stola?

„Odmah nakon drugog kruga izbora, iniciraćemo osnivanje ’tima jedinstva‘. Dobro je da predstavnici vlade i članovi opozicije budu deo ovog tima i da rade zajedno, jer se ovo odnosi na budućnost naše zemlje. Naš cilj je da što pre uđemo u Ujedinjene nacije, jer bi to automatski rešilo naše probleme“, rekao je Šalja u intervjuu za „Kljan Kosova“, prenosi RTK2.

Navodi se da je Šalja kazao i da bi proces transformacije Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Vojsku Kosova trajao deset godina i da su ustavni amandmani spremni.

„Ustavni amandmani su spremni, nalaze se u skupštini i čekaju nas intenzivni napori da ubedimo nevećinske zajednice da je transformacija BSK u interesu svih i predstavlja faktor stabilnosti, a ne destabilizacije“, naveo je Šalja i dodao da će to biti „unutrašnji dijalog koji će se voditi na Kosovu“.

„Moramo da stvorimo pozitivnu atmosferu da bi kroz Ustav pokrenuli transformaciju“, tvrdi Šalja.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala