SAD: Severna Koreja može da ubije 90 odsto američkog stanovništva

© AP Photo / Ahn Young-joonLansiranje balističke rakete Severne Koreje
Lansiranje balističke rakete Severne Koreje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pjongjang može da iskoristi elektromagnetni impuls od nuklearne eksplozije iznad SAD za izazivanje kolapsa u toj zemlji.
Pogleda na Pjongjang, Severna Koreja - panorama grada - Sputnik Srbija
Severna Koreja: Krim je Rusija

Severnoj Koreji nije potrebna interkontinentalna balistička raketa da uništi 90 odsto stanovništva SAD. Pjongjangu je dovoljno da aktivira nuklearno oružje iznad SAD što će ubrzati elektromagnetni impuls. To će izbaciti iz stroja čitavu elektroniku, piše „Biznis insajder“.

„Pjongjang može da iskoristi rakete-nosače kako bi do Južnog polarnog regiona dopremio nuklearno oružje i aktivirao ga iznad SAD. To će dovesti do ultra brzog elektromagnetnog impulsa. Kao rezultat toga isključiće se elektroenergetski sistem na neodređeni period, što će za godinu dana dovesti do pogibije 90 odsto stanovništva SAD“, navodi se u izveštaju na koji se poziva portal.

Ipak, magazin smatra da je ta ideja prilično smešna jer da bi se zaista stvorio snažan impuls, potrebno je nešto više od jedne nuklearne eksplozije.

Najverovatnije, smatraju autori članka, Severna Koreja neće krenuti tim putem i jednostavno će napasti neki američki grad.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala