Rusija u stalnom iščekivanju negativnih koraka Amerike

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva se nalazi „u stalnom očekivanju“ negativnih koraka od strane SAD, rekao je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.
Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Rusija se ne boji američkih sankcija

Antonov je naglasio da se Moskva zalaže za pragmatične odnose između dve države, a ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je u stalnom kontaktu sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.

„Radi se o jednoj stvari, o potrebi da se isprave ti odnosi. Međutim, mi svakog dana očekujemo moguće negativne korake prema našoj zemlji“, rekao je Antonov u razgovoru sa novinarima na Međunarodnom forumu u Njujorku.

On je dodao da sankcije nisu potrebne ni Rusiji ni SAD i da obe strane treba da reše problem za pregovaračkim stolom.

Antonov se dotakao i pitanja skidanja ruske državne zastave sa Konzulata Rusije u San Francusku.

Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
SAD: Nove sankcije Rusiji usmerene protiv prodaje visokotehnološkog oružja

„Možete li da zamislite da neki stranac dotakne američku zastavu i pokuša da je skine sa američke zgrade? Kakva bi bila reakcija SAD? Prvo bi bilo negodovanje, a zatim — zastava je svetinja svake države i nikome nije dozvoljeno da je skrnavi“, naglasio je on.

Ranije je „Njujork tajms“, pozivajući se na spisak potencijalnih imena koje je Stejt department poslao Kongresu, saopštio da je spoljnopolitički resor SAD predložio spisak organizacija protiv kojih je moguće uvođenje novih sankcija.

Na sankcionom spisku nalaze se koncern „Almaz Antej“, „Ižmaš“, „Kalašnjikov“, „Bazaljt“, korporacija „Uralvagonzavod“, kompanije „Rosoboroneksport“ i „Rosteh“, holding „Helikopteri Rusije“, kao i „MiG“, „Suhoj“ i „Tupoljev“ i niz najvećih ruskih proizvođača oružja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala