Pentagon opet preti Severnoj Koreji: Nuklearna bomba vas neće spasiti

© AP Photo / Eugene HoshikoČovek u Tokiju prolazi pored javnog monitora na kom se prikazuju vesti o probnom ispaljivanju interkontinentalne balističke rekate Severne Koreje
Čovek u Tokiju prolazi pored javnog monitora na kom se prikazuju vesti o probnom ispaljivanju interkontinentalne balističke rekate Severne Koreje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je da se Vašington nikad neće pomiriti sa time da Severna Koreja poseduje nuklearno oružje, a brzi razvoj nuklearnog i raketnog programa Pjongjanga će potkopati bezbednost Severne Koreje, neće je ojačati, javlja Rojters.
Podmornica Severne Koreje - Sputnik Srbija
Severna Koreja gradi ogromnu podmornicu

„Svaki napad na SAD ili na naše saveznike će biti odbijen, dok će svaka primena nuklearnog oružja biti praćena forsiranim vojnim reagovanjem, istovremeno efikasnim i snažnim“, uverio je Matis.

„Ako Pjongjang ostane na ’putu balističkih raketa i nuklearnih bombi‘ to će biti kontraproduktivno i smanjiće bezbednost Severne Koreje“, naglasio je šef Pentagona.

Potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je u vojnoj bazi Minot u državi Dakoti da će SAD nastaviti da vrše politički i ekonomski pritisak na Severnu Koreju.

Pjongjang je zapretio Vašingtonu „nezamislivim“ napadom u trenutku kad se najmanje bude nadao, javila je prošle nedelje južnokorejska agencija „Ronhap“, pozivajući se na saopštenje Centralne telegrafske agencije Koreje, objavljenog povodom manevara južnokorejske i američke vojske na čelu sa nosačem aviona „Ronaldom Reganom“, koji se održavaju nedaleko od Korejskog poluostrva.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala