Kremlj: „Tviter“ napravio presedan sa Sputnjikom

© Foto : pixabay.com/DEZALBBista Svetog Miahajla u moskovskom Kremlju
Bista Svetog Miahajla u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Tviter“ je u situaciji sa RT i Sputnjikom postao žrtva dubokih predrasuda i stvorio presedan neravnopravnog odnosa prema klijentima, rekao je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Logo Tvitera u Njujorku - Sputnik Srbija
Tviter cenzuriše Sputnjik i RT

„Žalimo u vezi s tim. Žalimo pre svega što kompanija najverovatnije postaje žrtva dubokih predrasuda prema našim medijima. Žalimo i zbog toga što kompanije faktički stvaraju presedan neravnopravnih odnosa prema svojim kolegama, što nesumnjivo može da izazove brigu i strah kod drugih korisnika ove mreže“, izjavio je Peskov.

On je izrazio nadu da će kompanija „smatrati da je neophodno da detaljnije razradi tu situaciju“ i da će doći do zaključka da se rad slobodnih medija, kao što su RT i Sputnjik, „ne može kvalifikovati kao mešanje u izborne procese SAD ili bilo koje druge države“.

U četvrtak je američka društvena mreža „Tviter“ saopštila da je odlučila da blokira oglašavanje sa kanala u vlasništvu ruskih medija RT i Sputnjika. U saopštenju se naglašava da je odluka doneta na osnovu rada kompanije u vezi sa istragom „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Glavni urednik RT i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan je, komentarišući odluku „Tvitera“ da blokira oglašavanje sa kanala u vlasništvu RT i Sputnjika, izrazila žaljenje zbog ovog koraka, između ostalog i zbog mogućih recipročnih mera Rusije prema američkim medijima.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala