Simonjanova o odluci „Tvitera“: To je prešlo svaku granicu (video)

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaKonferencija RT "Informacija, politika, mediji: formiranje novog svetskog poretka"
Konferencija RT Informacija, politika, mediji: formiranje novog svetskog poretka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT-a i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, komentarišući odluku „Tvitera“ da blokira reklamiranje sa naloga u vlasništvu RT-a i Sputnjika, izjavila je da do kraja nije želela da veruje da će se situacija razviti na ovaj način.

„Do poslednjeg trenutka nismo želeli da verujemo da će biti ovako, da će se američke društvene mreže, u ovom slučaju „Tviter“, direktno pozivati na izveštaj CIA kako bi nas opstruirale, ali to se danas dogodilo. Kada je neko ranije govorio da CIA sve kontroliše nama je bilo smešno. Sada se više ne smejemo. Sve ovo je, naravno, prešlo svaku granicu i više nije smešno. Ostaje samo da žalimo što će Rusija, očigledno, morati da preduzme odgovarajuće mere“, rekla je Simonjanova za RT.

​U četvrtak je američka društvena mreža „Tviter“ saopštila da je odlučila da blokira oglašavanje sa kanala u vlasništvu ruskih RT i Sputnjika. U saopštenju se naglašava da je odluka doneta na osnovu rada kompanije u vezi sa istragom „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.  

Istovremeno se ispostavilo da je Tviter sam predlagao RT-u da razvije veliki obim reklama na svojoj platformi tokom predizborne kampanje 2016. godine, ali je televizija to odbila. A Sputnjik je izjavio da agencija nikada nije koristila platnu promociju na Tviteru. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je odluku „Tvitera“ o RT-u i Sputnjiku nazvalo namerom da se blokiraju ruski mediji i obećalo uzvratne mere, a Savez novinara Ruske Federacije ovaj potez proglasio je povredom osnovnog principa slobode govora.

FBI i Kongres istražuju navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i moguće veze sa Moskvom predsednika Donalda Trampa. Kremlj i Bela kuća su više puta odbacivali ove optužbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala