Medojević: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore je američki špijun

© AP Photo / Darko VojinovicCrnogorska vojska
Crnogorska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević optužio je novoizabranog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Iliju Dakovića da je američki špijun.

On se u Parlamentu pozvao na dokument iz Brisela, koji je Ministarstvu odbrane uputio Daković, a u kojem se navodi da će Milo Đukanović biti uhapšen godinu nakon ulaska Crne Gore u NATO.

NATO ilustracija - Sputnik Srbija
Ključa otpor: Ko prvi napušta NATO

„U pitanju je akt broj 80401/247-2 iz Brisela od 16. jula 2015. godine koji je uputio sadašnji načelnik Generalštaba Vojske Ilija Daković, a u kojem se navodi da se ne isključuje mogućnost da će otprilike za godinu dana nakon ulaska u NATO, Milo Đukanović biti otpušten i uručen sudu zbog korupcije i mnogobrojnih zloupotreba“, naveo je Medojević.

On je rekao da je Daković strani špijun, prenosi portal In4s.

„Optužujem načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore da je američki špijun i da je zbog toga postavljen za načelnika, a kvalifikovao se jer je rekao da će Mila Đukanovića uhapsiti i da Milica Pejanović treba da bude novi predsednik DPS-a“, kazao je Medojević.

Ministar odbrane Predrag Bošković negirao je autentičnost tog dokumenta, navodeći da je najbolja preporuka da Daković bude izabran za načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore to što ga Medojević napada.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala