Moskva Vašingtonu: Ostavite naše medije na miru

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaPaviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju
Paviljon televizije RT i Rusija 24 na međunarodnom investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti pozvale su Vašington da ostavi ruske medije na miru i da ne stvara dodatne neprijatnosti u bilateralnim odnosima, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u SAD.

Kako se navodi, Moskva je u više navrata upozorila Vašington da će pritisak na ruske medije prouzrokovati da se recipročno promeni status i američkim medijima u Rusiji, što bi drastično otežalo njihovo poslovanje.

Raša tudej - Sputnik Srbija
RT ne želi među strane agente

„Pozivamo američke vlasti da ne stvaraju dodatne neprijatnosti u bilateralnim odnosima i da ostave medije na miru“, ističe se u saopštenju.

Ambasada je dodala i da se američki zakon o stranim agentima primenjuje selektivno, te da je njegova aktivacija politički motivisana.

Prethodno je Stejt department saopštio da se, u slučaju da se ruska televizija RT i agencija Sputnjik identifikuju kao strani agenti, to neće odraziti na njihov novinarski rad na teritoriji SAD, dok se, prema njenim rečima, ruski zakon o stranim agentima drastično razlikuje od američkog.

Ruska ambasada je te navode odbacila saopštivši da bi ruski odgovor, u slučaju da se Amerikanci odluče na uvođenje tih mera, bio recipročan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala