Ruska vojska se menja iz korena: Tehnologija u službi države

© Sputnik / Pavel Lisicin / Uđi u bazu fotografijaTehnološki park u Sverdlovskoj oblasti
Tehnološki park u Sverdlovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će sve manje koristiti redovnu vojsku sastavljenu od regruta, a razmatra se mogućnost stvaranja tehnološkog parka za služenje vojnog roka omladine koja je završila fakultet, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Nafta Rusiji više nije sve i svja

Tokom razgovora sa članovima nacionalne reprezentacije „Vorld skils Rusija“, oni su se interesovali kod ruskog lidera da li se može formirati alternativna služba kako bi tamo trenirale nove generacije šampiona i paralelno služile otadžbini.

„Razvijamo to što je Ministarstvo odbrane pre nekoliko godina počelo. Verovatno ste čuli da smo formirali naučnu jedinicu, i sada ćemo praviti, uslovno rečeno, tehnološki park za mlade stručnjake koji su završili fakultet i mogu služiti, ne alternativnu, već vojnu službu sastavljenu od regruta, ali koristeći svoja najbolja znanja i veštine“, rekao je Putin.

On je naveo da treba pažljivo videti kako se to može realizovati u praksi. Razmislićemo o tome, zasad ne postoji gotov recept“, rekao je predsednik.

„Treba da imamo u vidu da ćemo sve manje koristiti redovnu vojsku sastavljenu od regruta“, rekao je ruski lider.

On je naveo da se na tome radi sporije nego što je planirano zbog budžetskih ograničenja.

„Međutim, svejedno, radimo i radićemo i dalje na tome, tako da će ovo pitanje uskoro biti rešeno“, naglasio je predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala