„Gasprom“ odgovorio Ukrajini: Ne pitate se vi

© Sputnik / Ilja Pitaljev / Uđi u bazu fotografijaSnabdevanje gasom kroz Tursku ne podrazumeva dostavljanje gasa do krajnjeg korisnika, kao što je planirano „Južnim tokom“, već do same granice, i to po principu „uzmi ili plati”
Snabdevanje gasom kroz Tursku ne podrazumeva dostavljanje gasa do krajnjeg korisnika, kao što je planirano „Južnim tokom“, već do same granice, i to po principu „uzmi ili plati” - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski „Gasprom“ odgovorio je na predlog Kijeva da se merenje gasa isporučenog Evropi ne računa na zapadnoj, već na istočnoj granici zemlje istakavši da to pitanje ne treba rešavati sa Ukrajinom, već sa evropskim klijentima.
Proizvodnja gasa u Ukrajini - Sputnik Srbija
Kijev želi ruski gas, ali ima svoje uslove

„Formulacija vicepremijera Ukrajine Vladimira Kistiona nije ispravna jer se merenje isporučenog gasa vrši i na zapadnoj i na istočnoj granici“, rekao je zvanični predstavnik „Gasproma“ Sergej Kuprjanov.

Kako je rekao, ukrajinski zvaničnik verovatno nije mislio na tačku merenja, već na tačku isporuke gasa evropskim kupcima.

Istovremeno, on je istakao da to pitanje ne treba rešavati sa Kijevom, već sa evropskim klijentima sa kojima su sklopljeni dugoročni ugovori.

Ukrajina je prestala da kupuje gas od Rusije u novembru 2015. godine, nakon čega je počela da kupuje gas reversom iz Evrope.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala