Erdogan: Evropa je umrla u Bosni, a sahranjena je u Siriji

© AP Photo / Amel EmricPoseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu 2015. godine /
Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Sarajevu 2015. godine / - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovali su danas u Ankari obeležavanju 14. godišnjice smrti prvog predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića, u okviru koje je prikazana i premijera serije o životu njegovog oca.

Obraćajući se prisutnima, u Kongresnom centru Bestepe, Erdogan je poručio da je „Evropa umrla u Bosni, a sahranjena je u Siriji“.

Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Izetbegović: Moj Alija je ostavio Erdoganu Bosnu u amanet

„Evropa je umrla u Bosni, a sahranjena je u Siriji. Mrtva tela nevine dece na morskim obalama nadgrobni su spomenici zapadne civilizacije. Nažalost u poslednjih sedam godina evropske vrednosti srušili su njihovi nosioci, uništivši ih jednu po jednu“, rekao je Erdogan.

Bakir Izetbegović je zahvalio Erdoganu i njegovoj supruzi Emini što čuvaju sećanje na njegovog oca Bakira i istakao da je priznanje Aliji i njegovoj borbi priznanje svim ljudima koji su bili uz njega.

Govoreći o odnosima Turske i BiH, Izetbegović je kazao da su Turci uvek bili prijatelji BiH i pomagali su joj koliko su mogli.

„Ali u nekim delovima istorije su bili tako zabavljeni svojim problemima da su pomalo zaboravljali na BiH. Ili su bili jako zainteresirani da nam pomognu ali nisu imali snage da to urade. Danas hvala Bogu, Turska država, turski narod, predvođeni našim prijateljem, Redžepom Tajipom Erdoganom su jako zainteresovani za BiH i veoma su snažni i mogu da nam pomognu. Pomažu nas kao nikada u našoj istoriji“, rekao je Izetbegović.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala