Učesnici festivala u Sočiju saznali istinu o Rusiji

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaXIX Svetski festival mladih i studenata u Sočiju
XIX Svetski festival mladih i studenata u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetski festival omladine i studenata, na kom su učestvovali predstavnici 188 zemalja, pokazao je da više niko neće moći da usadi ideju o Rusiji kao agresivnoj sili koja nastoji da sve zarobi i porobi, izjavio je prvi zamenik administracije predsednika Rusije i predsednik organizacionog odbora Festivala Sergej Kirijenko na konferenciji za medije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na Svetskom festivalu omladine i studenata - Sputnik Srbija
Putin: Postoji tehnologija opasnija od nuklearne bombe

„Najvažnije je, u šta sam uveren, da ljudima više niko neće moći da usadi u glavu da je Rusija agresivna sila, carstvo zla koje nastoji sve da zarobi i porobi. To se više neće desiti, njih (strane učesnike Festivala) više niko neće vući za nos. Drugo, mislim da je veoma važno — današnji svet je globalan i najvažnije i revolucionarne stvari mogu se uraditi samo zajedno, u horizontalnoj saradnji. Takvu priliku imaju i ruski i strani učesnici festivala“, istakao je Kirijenko.

On je dodao da će se nastaviti sa podržavanjem ovog zajedničkog rada i komunikacije. „Ne znam kakve projekte će (učesnici) stvoriti, ali verujem da će oni nastati i da će se realizovati“, odgovorio je Kirijenko na pitanje u čemu Rusija može da se osloni na strane goste festivala iz 188 zemalja za 5-20 godina.

Festival je zvanično otvoren u Sočiju 15. oktobra, a u subotu je održana ceremonija zatvaranja. Na njemu je učestvovalo 25 hiljada ljudi (pet hiljada više od planiranog) iz 188 zemalja. Još pet hiljada volontera pomagalo je stranim i ruskim gostima da se orijentišu na festivalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala