Zatvorena biračka mesta na KiM, izlaznost oko 44 odsto

© Tanjug / Edib TahirovićIzbori na KiM
Izbori na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Biračka mesta na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zatvorena su večeras u 19 časova. Prema oceni CIK-a, protekla su regularno, ali je bilo informacija iz lokala da je bilo nekih incidenata ili nepravilnosti.

Pravo da glasaju imaju još samo oni koji se trenutno na biračkim mestima nalaze. Prema rezultatima koji se mogu naći na sajtu CIK, nešto pre 19 časova, izlaznost na KiM je blizu 44 odsto.

 

Pravo glasa imalo je 1.890.952 upisana.

Albanksa zastava na izlogu u Prištini - Sputnik Srbija
Hoće li se u nedelju promeniti sve na Kosovu

Što se nepravilnosti tiče, kako su javili mediji ranije danas, u Gračanici su privedene dve osobe zbog međusobnog fizičkog obračuna i remećenja toka glasanja.

U opštini Gora na biračkim mestima su iznenada zamenjeni članovi biračkih odbora iz Jedinstvene goranske partije, koja je u koaliciji sa Srpskom listom u kosovskom parlamentu, i kako kažu iz Jedinstvene goranske partije ta ciljana rotacija dovela je u konfuziju oko 3.000 birača Goranaca.

Dva člana biračkog odbora u Klokotu privedena su, a jedan od njih je iz Srpske liste, predsednik biračkog odbora, koji je pokušao da zaštiti biračku kutiju od napada predstavnika jedne od građanskih inicijativa.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji su održani u 38 opština, a biraće se predsednici opština i odbornici u opštinskim skupštinama. 

CIK je saopštila je da će na izborima učestvovati 91 politički subjekt — 35 političkih partija, jedna koalicija, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Na birački spisak su upisana ukupno 1.890.952 birača.

Srbi na Kosovu i Metohiji će na izbore izaći sa 18 lista i nastupiće u 21 opštini — u 10 opština u kojoj čine većinu stanovništva i u 11 opština u kojoj nisu većina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala