Todorić: Suprotstaviću se zločinačkom poduhvatu

Pratite nas
Bivši predsednik uprave koncerna „Agrokor“ Ivica Todorić danas je na svom blogu poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se suprotstavio „zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika“, nakon što je u subotu za njim raspisana međunaordna poternica.
Najtsbridž, London. - Sputnik Srbija
Todorić u Miškovićevoj vili u Londonu

„Kao čovek kojem su teško povređena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih mogao da se suprotstavim lažima iz krivične prijave i odbranim i sebe i svoje saradnike od političkog progona koji ima za cilj da zataška činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojem danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal“, naveo je Todorić na svom blogu na kom se redovno oglašava od septembra, prenela je Hina.

„Da bi me sprečili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih, brzopleto su sastavili sramotnu krivičnu prijavu kako bi me pritvorili“, naveo je on.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je juče poternicu za Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Tužilaštvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i dvanaestoro „Agrokorovih“ menadžera i revizora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala