Bivši „šljaker“ najbolji plesač na šipci (video, foto)

© Foto : Youtube/Poleart FranceSan Jing Zi osvojio prvo mesto na "Pol art Francuska" takmičenju u plesu na šipki.
San Jing Zi osvojio prvo mesto na Pol art Francuska takmičenju u plesu na šipki. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle višegodišnjeg rada na gradilištima, mladi veseljak iz Kine zamenio je svoj alat za šipku i pobedio na svetskom takmičenju plesača na šipci u Francuskoj.

San Jing Zi (22) iz Jibina u Sečuan provinciji proveo je šest godina na gradilištima pre nego što je otkrio igranje na šipci gledajući video-snimke. San je bio toliko impresioniran onim što je video, pa je postavio šipku u svojoj sobi i počeo da trenira na osnovu video-snimaka. Uprkos povredama koje je zaradio zbog svog nekonvencionalnog pristupa, istrajao je, znajući da se vežbom može postići savršenstvo.

Posle pola godine, našao je prvi posao kao igrač na šipci i postao je deo lokalne scene. Napor mu se isplatio 2013. godine kad je postao rezerva u kineskoj „reprezentaciji“ igrača na šipci.

„Ples na šipci nije široko prihvaćen u Kini zato što ga većina smatra vulgarnim i pornografskim“, izjavio je lokalnim medijima, dodajući da su mu roditelji bili najveći kritičari. „Otac je tražio da prekinem s tim, zato što je mislio da će zbog mene izgubiti ugled“.

Krenulo je nabolje kada je 2014. godine osvojio nagradu za najbolji nastup na londonskom međunarodnom takmičenju, i ta pobeda je „otkravila“ srce njegovih roditelja koji su konačno prihvatili njegov izbor. San je ubrzo zaradio dovoljno novca da otvori svoju školu plesa na šipci u Guangdžou u nadi da će promeniti stav Kineza.

Sun Jing Zi pobedio je na „Pol art Francuska“ festivalu u kategoriji „Elitnih muškaraca“, održanom 24. septembra u Parizu. Njegov očaravajući nastup možete pogledati u videu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala