Evo kako matematiku uče deca u školama DAEŠ-a: Dva plus tri tenka…

© Foto : Youtube/Channel 4 News Deca pripadnici DAEŠ-a
Deca pripadnici DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deca koja školu pohađaju na teritoriji Sirije koja je pod vlašću DAEŠ-a u školskim knjigama iz matematike sabiranje uče pomoću tenkova, pušaka, mitraljeza i drugih ratnih simbola.

U školskim udžbenicima se takođe pojavljuje i crna zastava, koja je simbol ove militantne grupe, tako da su deca odmalena zadojena ovom ideologijom. Ovo je u reportaži koja je objavljena na televiziji En-Bi-Si njuz ispričao otac jednog deteta, koji sada sa porodicom živi u Turskoj, ali kaže da na svom sinu prepoznaje uticaj takvog obrazovanja. 

Inače, kako DAEŠ gubi teritorije širom Sirije, sve je više porodica koje se bore sa efektima koje je nametnuo ovaj militantni obrazovni sistem, koji preti da stvori čitavu novu generaciju radikalnih mladića. Kako izgleda udžbenik iz matematike u kreaciji DAEŠ-a može se videti na Tviteru. 

U reportaži ove televizije navodi se da je DAEŠ mnogo uložio kako bi osigurao da učenici postanu džihadisti, u nadi da će deca koja su obrazovana u okviru njihovog kalifata nositi Bagdadijevu viziju. Ostali roditelji, Sirijci koji žive u Turskoj, takođe kažu da su i sami svedoci dokaza o radikalizaciji dece posle pohađanja škola kojima je upravljao DAEŠ, a većina njih tvrdi su bili prisiljeni da decu šalju u te škole. 

Bivši nastavnik jedne od škola ove terorističke organizacije rekao je da je bio prisiljen da nauči decu propagandu DAEŠ-a.

„Učio sam ih da postanu mladi teroristi“, rekao je on, a ovoj televizijskoj kući dostavio je i kopiju matematičkog udžbenika u kom su prikazane slike oružja, metaka i tenkova u kontekstu objašnjavanja osnova matematike. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala