Borko Stefanović: Nećemo u EU kao fanatici, a u NATO — nikako (video)

© SputnikMaša i Borko Stefanović
Maša i Borko Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik partije Levica Srbije, Borko Stefanović, otkrio je za Sputnjik da li ga zovu po novom imenu Borislav, kako je došao na ideju da osnuje bend „Generacija bez budućnosti“, kao i za koga bi se odlučio između Vuka Jeremića i Saše Jankovića.

Na pitanje da li ga spoljna politika današnje Srbije podseća na režim Josipa Broza Tita, Stefanović je odgovorio da te dve stvari ne mogu da se porede pošto je bilo drugo vreme i bili su drugačiji međunarodni odnosi.

„Mislim da je dobro da Srbija pokušava da sačuva dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom iako, znamo svi pa i ova vlast, da je to skoro nemoguće, da je jako teško i da se često nalazimo kao između čekića i nakovnja. To je teži put, ali mislim da je jedini pravi u međunarodnim odnosima. Mi ne smemo izgubiti odlične odnose sa bliskom Ruskom Federacijom, a istovremeno ne smemo napustiti naše kretanje ka Evropskoj uniji, ali ne onom fanatizovanom smislu. Moramo i kritikovati, moramo izbeći ucene i zamke koje nam se često iz Brisela postavljaju i drago mi je da smo mi iz Levice Srbije možda prva stranka opozicije, a da nije na desnici, koja je onako jednu skepsu i veliki znak pitanja stavila pored evropskih integracija Srbije. Naravno, mi smo protiv članstva u NATO-u, to potpuno odvajam, ali ovo je jedna stvar za koju za sada ne vidim kvalitetniju alternativu pored svih nesavršenosti, ucena, birokratizovanog aparata, korumpiranog aparata u Briselu, pritisaka na Srbiju. Moramo izdržati i boriti se, ali naravno nikada ne ustupiti važne delove našeg nacionalnog interesa“, ocenio je Borko Stefanović za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala