Šojgu: Rusija ispunila obećanje — stigli „migovi“

© Tanjug / Rade PrelićSergej Šojgu
Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je ispunila obećanje da će Srbiji isporučiti šest lovaca Mig-29 na 73. godišnjici oslobađanja Beograda od nemačko-fašističkih osvajača, izjavio je ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu na sastanku sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.
Mig na batajničkom aerodromu spremni za manifestaciju - Sputnik Srbija
Novi „migovi“ na pisti u Batajnici (foto, video)

„Kada ste u avgustu bili u Moskvi, obećao sam da će avioni do praznika biti u Beogradu. I avioni su u Beogradu. Uveren sam da će oni poslužiti kao pouzdana odbrana i garant nezavisnosti i bezbednosti Srbije“, rekao je Šojgu.    

On je naveo da Rusija i Srbija imaju velike planove u vojnoj i vojnotehničkoj saradnji i zahvalio se srpskom ministru odbrane na pozivu za paradu.    

„Nadam se da će će proslava 73. godišnjice oslobađanja Beograda biti dobra, da se još jednom podsetimo da su pre 73 godine naši očevi i dedovi rame uz rame stajali ovde i oslobađali grad“, primetio je.

On je dodao da je važno što se to baš danas dešava, „kada mnogi pokušavaju ne samo da zaborave, već i da revidiraju istoriju, kada se u nekim državama podižu spomenici onima koji su se borili protiv nas.  

Ministar odbrane republike Aleksandar Vulin je izjavio da je Srbija zahvalna Rusiji na „migovima“.    

„Srbija je vojno neutralna država. Međutim, i država koja je vojno neutralna i samostalna mora da bude jaka u vojnom smislu i zato je vaša pomoć veoma važna“, rekao je srpski ministar.    

On je dodao da je dogovor predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića o lovcima dao Srbiji „mogućnost da zaštiti svoje nebo“.

„Želeo bih lično da vam zahvalim, dragi ministre, jer znam koliko je napora i truda potrebno uložiti da se to uradi. Hvala vam što učestvujete u prazniku s nama“, izjavio je Vulin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala