Sve češći napadi ambasada na Srpsku listu

© Foto : Youtube/Nenad RadosavljevicGradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako se približavamo izbornom danu, napadi pojedinih ambasada i njihovih miljenika na Srpsku listu postaju sve češći i otvoreniji, tvrdi predsednik Srpske liste i kandidat za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić uoči nedeljnih lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Razlog je, kaže Rakić, jednostavan — oni žele da oslabe Srpsku listu da bi se oslabio srpski narod i prisustvo Beograda na KiM.        

Srbi  obeležavaju Vidovdan na Gazimestanu. - Sputnik Srbija
Srpsko-srpski boj za Kosovo — šta je najveća zamka?

„Jasno je o kojim ambasadama i diplomatama je reč. A njihovi miljenici su svi oni kojima je lični interes ispred nacionalnog. Ali oni zaboravljaju da su Srbi na KiM uvek bili i da će biti uz svoju Srbiji i Srpsku listu“, rekao je Rakić za „Večernje novosti“.

Istovremeno, napomenuo je da su ovi izbori vrlo značajni za opstanak i ostanak Srba na KiM, ali i povratka onih koji su silom proterani.

„Na jednoj strani građani će imati Srpsku listu sa najboljim kandidatima za gradonačelnike i odbornike, sa podrškom predsednika (Aleksandra) Vučića i Vlade Srbije, a sa druge strane, političke profitere, ljude bez integriteta, neke ambasade i njihove namere da oslabe Srbiju“, rekao je Rakić.

Upitan da li očekuje napade na dan izbora, on kaže da se nada da će taj dan biti primer demokratskog procesa.

„Verujem da će građani u velikom broju izaći i podržati Srpsku listu, jer će tako glasati za svoju državu Srbiju, za opstanak na KiM, za budućnost svojih porodica“, poručio je Rakić.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala