Vučić: Jačamo borbenu moć Vojske Srbije (video)

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je poslednje pripreme na aerodromu u Batajnici za manifestaciju „Sloboda 2017“ i poručio je da će građani sutra videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da „polako, ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije“.

„Kada čuvate vojnu neutralnost i kada čuvate slobodu svoje zemlje morate da budete snažni. Snažna armija je i zadovoljan vojnik. Znam da su ti ljudi imali težak period iza sebe, ali sada dolazi mnogo bolji period“, rekao je Vučić.

On je dodao da Vojska Srbije ima deset „migova 29“ i da takvu snagu u vazduhu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

„To je u razmerama Mađarske, merimo se sa mnogo bogatijim zemljama“, podvukao je Vučić i dodao da naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera.

On je pozvao građane da dođu sutra u Batajnicu da uživo prate manifestaciju na kojoj će videti drugačiju Vojsku Srbije.

Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Sporazum o Centru u Nišu je potpisan (video, foto)

„Mi od 1991. godine nismo imali ovoliko ’migova 29‘. Razlika između ’migova‘ 21 i 29 je kao nebo i zemlja, oni nisu za poređenje. To je kao kada igraju Barselona i bilo koji naš domaći klub, nije ista liga“, pojasnio je predsednik.

Kako kaže, sutra će građani moći da vide posebno opremljenih 1.500 vojnika, koji imaju najbolje šlemove, najbolje pancire i najbolje čizme.

„To je naša specijalna brigada koja treba da prihvati prvi udar. Njihova fizička sprema mora biti još bolja, moraju biti još bolje pripremljeni“, poručio je on.

Ko o čemu, opozicija o pretnjama

Vučić je komentarisao navodne pretnje upućene bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu, ukoliko se kandiduje za gradonačelnika na predstojećim beogradskim izborima, istakavši da je to suština njihove „pobedničke kampanje“.

On je podsetio da je opozicija do sada već iznosila takve tvrdnje u izbornim kampanjama i zapitao je ima li „još neki stručnjak“ kome je neko pretio hapšenjem.

Ruska akrobatska grupa Striži - Sputnik Srbija
Specijalci u akciji: Šta će sve „Striži“ pokazati Srbima (video, foto)

Podsetio je da su o navodnim pretnjama u kampanjama govorili i Vuk Jeremić i Saša Jankovića, a nedavno i Rodoljub Šabić.

„Je l‘ istina da je Vuk Jeremić počeo svoju kampanju sa tim da mu prete hapšenjem? Je l‘ tako bilo? Jeste. Je l‘ to isto rekao i Saša Janković da mu prete hapšenjem? Jeste“, zapitao je i potvrdio Vučić.

Primetio je i da je Šabić nedavno govorio da mu prete hapšenjem, a potom kad je „malo dremnuo“, poverenik je ustanovio da mu na vratima nije baš bila policija, nego da su to bili komunalci.

„Je l‘ tako bilo“, zapitao je predsednik i zaključio:

„Sve su to bile pobedničke kampanje. I ovo će biti jedna od tih pobedničkih kampanja.“

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala